Masovna prevara turista u Turskoj

AntalijaViše stotina turista nasjelo je na lažne hotelske internet stranice turističke agencije iz Antalije, uplativši prevarantima novac za lažne rezervacije smještaja.

Hoteli koji su se našli na meti prevaranata tvrde da ukupan pokradeni iznos dostiže oko pet miliona turskih lira, što je oko 1,7 miliona evra.

Prema pisanju turskih medija, koje prenosi hrvatski Poslovni dnevnik, agencija koja je radila pod nazivom TTM Tourism na stranicama www.tatilmanya.com, zavarala je stotine potencijalnih klijenata koji su poverovali u jeftine ponude ljetovanja.

Udruženje putničkih agencija (TURSAB) agenciji iz Antalije oduzelo je dozvolu za rad, a u toj agenciji, koja posluje od 2008. godine, kažu da nemaju veze sa prevarom, tvrdeći da im je neko hakovao internet stranice.

Klijenti, pak, tvrde da je agencija sastavila lažne stranice poznatih i popularnih hotela na destinacijama kao što su Bodrum, Antalija, Kemer.

Na internet stranicama su uz ponude hotela navedeni brojevi telefona navodnih hotelskih službenika, koji su odgovarali na pozive klijenata i izvještavali ih da su rezervacije u proceduri, pa su gosti smještaj uplatili onlajn.

Klijenti su preko elektronske pošte dobili svu putnu dokumentaciju – vaučer i ugovor koji potvrđuje rezervaciju.

Međutim, samo par dana prije puta klijente su telefonom zvali lažni hotelski radnici da ih obavijeste da je njihova rezervacija otkazana, pojasnivši im da su primili pritužbe gostiju zbog trovanja hranom i da će im novac vratiti u roku od 14 dana, što se nije dogodilo.

Posted by on 2014-09-01. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login