Međunarodna ženska likovna kolonija Bila Livno 2017

Na 9. međunarodnoj ženskoj likovnoj koloniji u livanjskom selu Bila, na imanju Branka Ivankovića Mite, livanjskog umjetnika i kipara, okupilo se ovoga vikenda dvadeset umjetnica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Međunarodna ženska likovna kolonija Bila Livno

Međunarodna ženska likovna kolonija Bila Livno

Inicijator i organizator Kolonije Branko Ivanković Mito, vlasnik privatne galerije “ArtMit”, poznat je po svojim kiparskim sakralnim radovima od drveta, a šira javnost ga zna kao autora najvećeg Isusovog raspela izrađenog od jednog komada drveta.

Po njegovim riječima, sudionice Kolonije i ove će godine prikazati kulturu i tradicijsku umjetnost mjesta iz kojih dolaze, kroz likovnu ili neki drugi oblik umjetnosti.

Radovi koje nastanu na Koloniji bit će prvo izloženi u galeriji “ArtMit”, a zatim će biti prikazani na izložbama u drugim bh. gradovima i u inozemstvu.

Međunarodna ženska likovna kolonija ujedno je i uvertira proslave Dana Općine Livno, koji se obilježava 28. septembra, na 1125. godišnjice prvog pisanog spomena Livna.

Posted by on 2017-09-18. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login