Međunarodni dan teatra uz predstavu “Ay, Carmela“

SARTR, Ay, Carmela

SARTR, Ay, Carmela

Sarajevski ratni teatar će obilježiti Međunarodni dan teatra izvođenjem kultne predstave „Ay, Carmela“ u petak, 27. marta u 20 sati.

Režiju za ovu predstavu potpisuje Robert Raponja, a uloge tumače Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet). “Ay, Carmela” je najuspješnija predstava Sarajevskog ratnog teatra i do sada je imala preko 215 izvođenja i oko 80 gostovanja u Bosni i Hercegovini, ali i zemljama diljem Evrope.

“Ay, Carmela“ je priča o glumačkom i ljubavnom paru (Carmeli i Paulinu), o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju streljati.

Predstava je intimna i sentimentalna kronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

Na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra se nalazi od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH kao i na prostoru gotovo cijele Evrope, slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti Glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti.

Cijena ulaznice je 10KM, a omogućen je popust za učenike, studente i penzionere. Rezervacije se mogu obaviti svaki radni dan od 10h do 16h na blagajni SARTR-a.

Posted by on 2015-03-27. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login