Međunarodni naučni skup o Džemalu Bijediću 21. aprila

Džemal BijedićU povodu sto godina od rođenja i četrdeset godina od smrti Džemala Bijedića, Fakultet humanističkih znanosti Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i Muzej Hercegovine iz Mostara organiziraju međunarodni naučni skup posvećen Džemalu Bijediću.

Skup, koji će se održati 21. aprila u Centru za kulturu Mostar, u 10 sati otvorit će federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović i rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” Sead Pašić.

Među sudionicima bit će eminentna imena iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Husnija Kamberović govorit će o ulozi Džemala Bijedića u historiji Bosne i Hercegovine, Mirko Pejanović o Džemalu Bijediću kao predsjedniku Skupštine SR Bosne i Hercegovine, Hrvoje Klasić o odnosu Hrvatske i Jugoslavije krajem 1960-ih i početkom 1970-ih, Milivoj Bešlin o srpskim liberalima i Bosni i Hercegovini na početku mandata Džemala Bijedića na čelu Saveznog izvršnog vijeća, najavili su organizatori.

Posted by on 2017-04-20. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login