Međunarodni plivački miting: U Sarajevu preko 400 takmičara

Sarajevo, Olimpisjku bazen, Otoka

Sarajevo, Olimpisjku bazen, Otoka

Glavni grad naše zemlje će od 7. do 9. februara biti domaćin 5. Međunarodnog plivačkog mitinga pod nazivom Sarajevo Aquatics 2104, koći će biti održan u Olimpijskom bazenu Otoka.

Kao i do sad, organizator je Gradski klub vodenih sportova Sarajevo, koji je protekle četiri godine uspješno organizovao ovaj miting koji je, po riječima predsjednika Uprave GKVS-a Janka Gojkovića, iz godine u godinu sve posjećeniji i priznatiji u regionu, ali i šire

“Licencirani smo od strane Svjetske plivačke federacije FINA-e, što dovoljno govori koliko smo ozbiljni u ovom projektu. I ovog puta očekujemo veliki broj takmičara, njih preko 400 za šta će zaista trebati visok nivo organizacije”, istakao je bivši reprezentativac BiH i exJugoslavije.

Među nekoliko stotina takmičara i gostiju se očekuju i neka poznata plivačka imena iz regiona.

“Doći će prosljavljeni jugoslovenski plivač Borut Petrič, a očekujemo i aktuelnu slovensku plivačicu Tanju Šmit. Bit će tu još poznatih imena, ali ih još uvijek ne možemo sa sigurnošću potvrditi. U narednim danima ćemo znati više. Raduje me i to što imamo podršku gradske Uprave koja će također stati iza ovog projekta”, kazao je Gojković.

Posted by on 2014-01-30. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login