Međunarodni plivački miting u subotu na Olimpijskom bazenu Sarajevo

Sarajevo, Olimpisjku bazen, Otoka

Sarajevo, Olimpisjku bazen, Otoka

Na Olimpijskom bazenu Otoka u subotu će biti održan 4. međunarodni plivački miting “Kup Novi Grad 2015.”

Organizator takmičenja Plivački klub Novi Grad Sarajevo, ulogu suorganizatora preuzelo je Javno preduzeće “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo, a pokrovitelji mitinga su Općina Novi Grad Sarajevo i Lutrija BiH.

Ceremonija svečanog otvaranja na programu je u 9.15 sati, početak takmičenja je u 9.30, dok je zavšetak mitinga planiran u 17 sati.

Takmičenje se održava po FINA pravilima, u skladu sa pravilima Plivačkog saveza BiH, a certificirano za isplivavanje normi za CEP –  četveromeč reprezentacija Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, koji će biti održan u Kranju 2016. godine.

U dogovoru sa PK Proleter Zrenjanin u sklopu mitinga bit će održana humanitarna akcija ”Pomozimo Katarini Čordaš da ponovo pliva”, plivačici PK Proleter koja se nalazi na liječenju u Austriji.

Za vrijeme takmičenja Olimpijski bezen neće pružati usluge plivališta na velikom bazenu do 18.00 sati, dok će svi prateći sadržaji raditi bez izmjena u sistemu rada, saopćeno je iz Olimpijskog  bazena Sarajevo.

Posted by on 2015-12-05. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login