Međunarodni sajam knjige i učila u Sarajevu od 18. aprila

knjigaMeđunarodni sajam knjige i učila( XXIV) održat će se i ove godine u organizaciji TDK Šahinpašić, Udruženja izdavača i knjižara BiH i Centra Skenderija.

Svečanost otvaranja Sajma knjige je 18. aprila. Sajam će otvoriti profesor Zvonimir Radeljković.

Tim povodom upriličen je susret organizatora s predstavnicima medija na kojem su o značaju ove kulturne manifestacije govorili Ajdin Šahinpašić (uime TDK Šahinpašić), predsjednik UIKBiH Ibrahim Spahić, direktor Centra Skenderija Hajriz Bećirović, te Dragan Marković, predsjednik Izvršnog odbora Međunarodnog susreta bibliotekara slavista.

Ove godine na Sajmu knjige i učila predstavit će se 200 izdavača iz Srbije, Hrvatske, Turske, Njemačke, Velike Britanije, Irana, Brazila.

Kako je istaknuto na pres-konferenciji sarajevski Sajam knjige i učila jedan je od najznačajnijih kulturnih događaja u regionu, a uspješno održava kvalitet iako nije institucionalno podržan.

Tokom Sajma knjige bit će upriličeni brojni susreti koji će se održavati pod motom “Bosanska kuća – Kuća knjige“ .

Tako su predviđene promocije, okrugli stolovi u vezi s aktuelnim temama iz oblasti književnosti, međunarodni susreti bibliotekara slavista…

Posted by on 2012-04-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login