MESS: Danas počinje rezervacija i prodaja ulaznica

festival, MESSRezervacija i prodaja ulaznica za predstave 51. Internacionalnog teatarskog festivala MESS, koji će se u Sarajevu i Zenici održati od 30. septembra do 9. oktobra, počinje danas.

Kako je saopćio MESS festival, za kupovinu u periodu od 19. do 25. septembra omogućeni su posebni popusti, dok će Festival MESS osigurati posebne popuste za penzionere, studente te pozorišne djelatnike.

Kao i prethodnih godina Festival MESS daje popust na kupovinu kompleta za studente, pozorišne radnike i penzionere od 40 posto od ukupne cijene što iznosi 120 KM, dok za kupovinu pojedinačnih ulaznica popust iznosi 20 posto.

Zahvaljujući podršci Općina Centar i Stari Grad Sarajevo, cijene ulaznica dječijih predstava za kolektivne dolaske vrtićima, osnovnim i srednjim školama iznosit će 1 KM.

Od 30. septembra ulaznice će se prodavati na biletarnicama pozorišta u kojima se igraju predstave.

– U periodu od 19. do 25. septembra mogu se rezervirati i kupiti kompleti ulaznica s popustom od 30 posto od ukupne cijene što iznosi 140 KM, dok se za pojedinačne ulaznice odobrava popust od 20 posto, navode u Festivalu MESS.

U periodu od 25. do 30. septembra kompleti ulaznica moći će se kupiti po redovnoj cijeni od 200 KM.

Od 30. septembra do 9. oktobra, 51. Internacionalni teatarski festival MESS publici u Sarajevu i Zenici predstavit će 32 teatarska ostvarenja iz cijelog svijeta. Festivalski programi World MESS, Mittel Europa, Future MESS i Children MESS dovest će oko 500 gostiju iz 15 zemalja.

Posted by on 2011-09-19. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login