MESS – Zenica, mjesto vrhunskog teatra

Osim Sarajeva, 57. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS bit će održano i u Visokom, Konjicu, te u skladu s višedecenijskom tradicijom i u Zenici.

MESS– Kako zenička publika ne bi ostala uskraćena za pravi teatarski ugođaj prvi put će se čak tri predstave i to vrhunskih umjetnika održati na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica – navode iz MESS-a.

Festival otvara poznata belgijska trupa Needcompany sa predstavom “Slijepi pjesnik”, 30. septembra, dok će Andriy Zholdak biti ponovo pred festivalskom publikom s Makedonskim narodnim teatrom i predstavom “Elektra”, 2. oktobra.

– Zenička publika imat će priliku 7. oktobra pogledati predstavu “Pet lakih komada”, koju je režirao Milo Rau a proglašena je najboljom u 2016. godini (po ocjeni najuglednijeg teatarskog časopisa Theater Heute). Tradicionalno, i ove godine MESS će organizirati autobuski prijevoz do Zenice za sarajevsku publiku uz performans iznenađenja – navodi se.

a.

Posted by on 2017-09-24. Filed under Kultura, MESS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login