Messi i prijatelji uskoro na egzibicionoj turneji

Lionel Messi

Lionel Messi

Argentinska nogometna zvijezda španskog prvoligaša Barcelone Lionel Messi u junu će odigrati nekoliko egzibicionih utakmica u Kolumbiji, Peruu i u SAD-u zajedno sa svojim sunarodnjakom Sergiom Aguerom i Brazlicem Robinhom.

U sklopu te turneje nazvane “Messi i prijatelji”, Argentinac će igrati utakmicu u Medellinu u Kolumbiji 29. juna, zatim u Limi 2. jula i na kraju 4. jula, na američki Dan nezavisnosti, u Los Angelesu.

‘To će biti utakmica zvijezda 11 na 11 u Medellinu, gdje će dvije suparničke ekipe voditi Messi i Robinho’ –  izjavio je Andrés Barco, predsjednik Live Entretenimientoa, tvrtke koja organizira ovaj spektakl.

Igrači ekipe “Messi i prijatelji” igrat će obučeni u zelene i bijele dresove, a ekipa  “Ostatak svijeta” u plave i crvene, dodao je Barco.

Treneri dviju ekipa  biće  će Italijan Fabio Capello i Brazilac Zico.

Utakmicu u Medellinu uz Messija će igrati još i Sergio Aguero (Manchester City),Javier Mascherano (Barcelona), Emiliano Insua (Atletico Madrid), Martin Demichelis (Malaga), Agustin Orion (Boca Juniors), Ricardo Alvarez (Inter Milan) i Pablo Aimar (Benfica).

Robinho (Milan) će u svojoj ekipi imati Kolumbijca Jamesa Rodrigueza (Porto), Talijana Antonia Cassana (Inter Milan), Argentinca Daniela Osvalda (Rome), Francuza Erica Abidala (Barcelona), Slovaka Mareka Hamsika (Napoli) i Španca Bojana Krkića (Milan).

Za utakmice koje se igraju u Peruu i SAD-u u ekipama bi se, između ostalih, mogli naći i Kolumbijac Radamel Falcao (Atletico Madrid) i Bjelokošćanin Didier Drogba (Galatasaray).

Posted by on 2013-04-18. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login