Messi najbolji igrač svijeta

Lionel MessiPredsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini nahvalio je Lionela Messija nakon što je Argentinac iz redova Barcelone izjednačio njegovo dostignuće osvojivši nagradu za igrača godine po treći put zaredom.

Platini je Zlatnu loptu France Footballa osvajao između 1983. i 1985. godine, dok je Messi trijumfirao u posljednje tri godine, s tim da u posljednje dvije nagrada nosi ime FIFA-ina Zlatna lopta.

“Pustimo da završi karijeru. Stvari se u nogometu odvijaju jako brzo. Znate, kada je Ronaldinho osvojio prvu Zlatnu loptu 2005. godine rekao sam da će ih osvojiti još mnogo. Ali nije ih osvojio više nakon toga. No Messi je kompletan paket. On samo mora imati tim poput Barcelone, a u duši je obojica. Čini se dobro i ljubazno, ali da biste zabijali takve golove, morate biti ubica. U nogometu ne bi ništa osvojili ako ste predobri”, rekao je Platini.

Upitan za njegove slabije igre u argentinskoj reprezentaciji s kojom nije bio niti blizu osvajanja Svjetskog prvenstva, čelni čovjek UEFA-e kaže: “U dobi od 24 godine ima još vremena da ga osvoji”. Upitan da li je najveći svih vremena, Platini odgovara:

“On je fantastičan igrač. On je sjajan igrač svoje generacije i ne treba ga uspoređivati s drugim generacijama. Samo u nogometu ljudi uspoređuju različite generacije. Nisam čuo da u muzici neko uspoređuje Adriana Celentana, Beatlese ili Edith Piaf. Nekada su govorili Alfredo di Stefano je najveći. Tada je bio Pele, pa Cruyff. Messi je jednostavno sjajan igrač”.

Posted by on 2012-01-10. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login