Messi promašio sedam penala, Ronaldo samo jedan

Lionel Messi

Lionel Messi

Od mogućih 27 penala, Argentinac Lionel Messi promašio je njih sedam. U isto vrijeme Portugalac Cristiano Ronaldo je promašio samo jedan od 24 penala.

Najbolji igrač svijeta, osvajač tri Zlatne lopte, Lionel Messi definitivno mora popraviti neke aspekte igre, jedan od njih su i penali.

Od trenutka kada je prvi put zaigrao za prvi tim Barcelone, u sezoni 2004/05, Lionel Messi je imao priliku dati 27 golova iz penala. Međutim, promašio je sedam puta. Cristiano Ronaldo je u isto vrijeme od moguća 24, dao 23 gola iz penala.

Posljednja dva promašena penala mogla bi Messijev tim koštati titule. U ovoj sezoni, promašio je penal protiv Seville, tim penalom, Barcelona je mogla pobijediti. Isti slučaj desio se i u posljednjem kolu u utakmici protiv Villareala. Da je kojim slučajem pogodio, razlika između prvoplasiranog Reala i drugoplasirane Barcelone bila bi manja od sedam bodova.

Posted by on 2012-02-03. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login