Messijeva vrijednost u samo dva mjeseca porasla 25 miliona eura

Lionel Messi

Lionel Messi

Brazilska konzultantsko-menadžerska tvrtka specijalizirana za nogomet, Pluri, izračunala je da je današnja realna financijska vrijednost Lionela Messija 140 miliona eura.

Još je zanimljivije da je Messi prema kriterijima iste agencije pri posljednjem izračunu, prije samo dva mjeseca, vrijedio 115 miliona eura.

To znači da je vrijednost 24-godišnjeg Barcelonina nogometaša u samo dva mjeseca porasla za 22 posto, točnije za 25 miliona eura.

Osim pet golova zabijenih Bayeru iz Leverkusena u uzvratnom dvoboju Lige prvaka, sedam dana ranije Messi je zabio hat-trick za Argentinu u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske. Ti su mu nastupi pogotovo podigli cijenu.

Procijenjena Plurijeva vrijednost ne podrazumijeva da bi to trebala biti Argentinčeva službena tržišna cijena u slučaju odlaska iz Barcelone. Riječ je o izračunu koji uključuje više važnih sportskih kriterija poput godina starosti, kreativnosti, broju nastupa, fizičke snage, osvojenih trofeja te utjecaja na igru ekipe.

Posted by on 2012-03-10. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login