Metallica održala koncert na Južnom polu

Antarctica Metallica
Antarctica Metallica

Popularni metal bend Metallica ponovo je ušao u historiju jer su prvi bend koji je nastupio na najhladnijem kontinentu na planeti.

“Jeste li spremni ući u historiju?” – pitao je ne baš mnogobrojnu publiku frontmen grupe James Hetfield i započeo prvi nastup jednog benda na Južnom polu.

Metallica je odsvirala 10 pjesama na argeninskoj iztraživačkoj stanici Carlini u kojoj može boraviti maksimalno 60 ljudi i koja je okružena kolonijom od 16.000 pingvina.

Bend je predstavio hitove kao što su “Creeping Death”, “For Whom the Bell Tolls”, “Sad But True” i “Enter Sandman”, a okupljenu publiku su uglavnom činili naučnici i sretni dobitnici nagradnog putovanja koje je organizovao sam bend.

Zbog nemogućnosti da se postavi razglas, publika je pratila nastup preko slušalica, a koncert je prenošen uživo putem interneta za područje Južne Amerike.

Gitarista grupe Kirk Hammett ranije je rekao da je u pitanju “koncert na doslovno jedinom preostalom mjestu na planete gdje Metallica nije dosad nastupila”.

Posted by on 2013-12-10. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login