Metallica zapalila masu na Ušću

Metallica, Beograd

Metallica, Beograd

Legendarni heavy metal bend Metallica održao je sinoć na beogradskom Ušću dvosatni koncert pred oko 30.000 fanova, a nekoliko hiljada ljudi je stajalo van ograđenog prostora zbog visoke cijene karte.

Metallica je nastup počela oko 21 sat, poznatom filmskom temom Enia Morikonea, a kada su se na bini pojavili James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett i Robert Trujillo svi u publici su podigli ruke u vazduh i počeli da skaču.

‘Dobro veče Beograde, večeras je sa vama Metallica, nadam se da ste i vi uz nas’, rekao je frontmen benda Hetfield na početku koncerta.

Nakon vestern teme začuli su se taktovi pjesme “Hit The Lights”, a zatim “Master of Puppets” koju je publika u glas pjevala sa muzičarima koji su se rastrčali po velikoj bini, pa je atmosfera počela da se zagrijava.

‘Metallica je sa vama, jeste li vi sa nama? Drago nam je što smo ovdje’, rekao je James Hetfield, a publika je u transu odgovorila ovacijama, prenosi Blic.

Uslijedio je kraći film o bendu iz 1990. godine, koji je publika posmatrala na video bimovima, a to je upravo bio znak da počinje čuveni „Black“ album koji je Metallica objavila prije dvije decenije.

Kada je počela jedna od najpopularnijih balada „Nothing Else Matters“ vatreni fanovi podigli su u vis upaljače i mobilne telefone, a zasijala je i jedna baklja u publici, što je atmosferu na Ušću učinilo još spektakularnijom.

Svi u glas pjevali su vječite hitove poput „The Unforgiven“, „Sad But True“ i „Enter Sandman”..To je bio kraj što se tiče slavljeničkog albuma, ali su članovi benda na bis izveli i numere „Fuel“ koju su dočarali i velikim bacačima plamena, zatim „One“ uz laserski show, i za kraj „Seek & Destroy“ uz koju su bacili velike crne balone u publiku.

Posted by on 2012-05-09. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login