Mineralna voda Oaza nagrađena “Zlatnom ružom” za kvalitet

Mineralna voda Oaza

Mineralna voda Oaza

Mineralna voda Oaza – Tešanjski kiseljak dobitnik je “Zlatne ruže“, nagrade za kvalitet 20. jubilarnog Međunarodnog sajma privrede ZEPS u Zenici.

Oaza se našla među 62 ostala izložena proizvoda koja su ušla u uži izbor ocjene kvaliteta, a koja je vršena na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Analizirao se hemijski sastav mineralne vode Oaze. Ocjenjivanje je obavljeno i na degustaciji od strane degustacione grupe potrošača u hotelu “Dubrovnik” u Zenici. Također, ocjenu je donio i žiri ZEPS-a za cjelovitost proizvoda.

Zbrajanjem bodova sa ova tri ocjenjivanja donesena je odluka da je mineralna voda Oaza dobila nagradu “Zlatna ruža” ZEPS-a.

Nakon nedavno dodijeljene Zlatne medalje za kvalitet Sajma šljive u Gradačcu, ovo je druga po redu ovogodišnja nagrada za brand Oaza.

Oaza je voda koja je prva iz Bosne i Hercegovine nagrađivana zlatnim medaljama za kvalitet i dizajn na jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova voda u američkom Berkeley Springsu, i to nekoliko godina uzastopno.

“ZEPS je jedan od najvećih sajmova u našoj zemlji i veoma smo ponosni na činjenicu da smo kvalitetom i cjelokupnim brandingom uspjeli zasjeniti ostale izlagače, jer Oaza je bosansko čudo i jedna od najboljih mineralnih voda na svijetu, a njeni potencijali su ogromni”, kazao je brend menadžer Oaze Haris Hrvić.

Posted by on 2013-10-06. Filed under Ekonomija, Tešanj, Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login