Mir u objektivu – Natječaj za najbolju fotografiju

Mir u objektivuMreža za izgradnju mira poziva sve kreativce, bez obzira na dob, da se prijave na natječaj za najbolju dokumentarnu fotografiju iz oblasti ljudskih prava na temu: “Mir u objektivu” i svojim fotografijama doprinesu izradi Mirovnog kalendara za 2013. godinu.

Tema “Mir u objektivu” u ovom natječaju omogućava autorima/icama izražavanje specifičnih vizija mira, pojma koji dozvoljava  široku kreativnu obradu. Specifično, mir preko fotografskog objektiva može biti predstavljen simbolično, mir kao antimilitaristički projekt, mir kao žena, mir kao bijeli golub sa maslinovom grančicom, mir kao aktivnost, mir kao sigurnost, mir kao zaštita, mir za čovječanstvo. Konkretno mir ili mir kao metafora, manje je važno. Bitna je ideja i kreativnost u realizaciji iste.
Natječaj je otvoren do 30. rujna/septembra, 2012.

Sve informacije o načinu prijave, propozicijama i slanju fotografija nalaze se na web-stranicama www.centarffm.com i www.fotografija.ba, a sva dodatna pojašnjenja moguće je dobiti putem maila info@centarffm.com.

Radovi se primaju zaključno sa 30.09.2012. nakon čega će stručni žiri odabrati 12 najboljih fotografija koje će se publicirati u kalendaru za 2013. Godinu, od kojih će prve tri biti i nagrađene atraktivnim nagradama.

Uži izbor najboljih fotografija biti će objavljen u posebnoj galeriji na www.mreza-mira.net i predstavljen na izložbama.

Izradu Mirovnog kalendara 2013. podržava projekt Izaberimo mir zajedno uz pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a partneri u organizaciji natječaja ove godine su Centar za fotografiju, film i multimediju Sarajevo i portal fotografija.ba

Posted by on 2012-09-19. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login