Mirno okupljanje i turnir u malom nogometu ispred deponije Uborak

Novo mirno okupljanje građana i aktivista Građanske inicijative “Jer nas se tiče” ispred deponije Uborak održaće se u nedjelju, 12. januara, u 13 sati, za kada je najavljen i turnir u malom nogometu.

Uborak
Uborak

Pravo na učešće imaju svi stariji od 15 godina i sastaviti ekipu (3vs.3). U ovisnosti od broja prijavljenih ekipa odlučit će se koji će biti sistem igranja.

“Moramo naglasiti da se od 4. 12. prošle godine na deponiji danonoćno dežura, a svakim novim mirnim okupljanjem koje je od prošle nedjelje prožeto i nekom vrstom aktivnosti kao što su sport ili pjevanje, želimo ukazati da je na mjestu deponije zapravo park pravo rješenje”, navode iz Građanske inicijative “Jer nas se tiče”.

Podsjetimo, na trećem sastanku Građanske inicijative ‘Jer nas se tiče’ s predstavnicima gradskih i kantonalnih vlasti odblokiran je proces traženja nove lokacije, a prijedloge novih lokacija očekuju na narednom sastanku.

Omer Hajdur, iz Građanske inicijative ‘Jer nas se tiče’, izjavio je tom prilikom za BHRT da je usaglašeno da za deset dana dođu s pet lokacija, koje bi mogle biti buduće lokacije deponije.

Posted by on 2020-01-11. Filed under Ekologija, Magazin, Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login