Mladen Delić: “Je li to moguće”

Mladen Delić

Mladen Delić

Na današnji dan 21. decembra 1983. godine na stadionu ‘Poljud’ u Splitu odigrana je jedna od najčudesnijih utakmica u historiji fudbala između tadašnje Jugoslavije i Bugarske.

Utakmica sa puno preokreta, šansi, lijepih poteza i šokantnog pogotka igrača Partizana Ljubomira Radanovića ostala je ipak u sjenci legendarnog komentatora Mladena Delića.

Nema više vremena za bilo šta, 45:38. Vujović, Vujović… Evo šansa… Goool! Ljudi, pa je li to moguće, ludnica, što je ovo…“, vikao je tada Mladen Delić, a taj komentar i dan danas je opšte poznat na prostorima nekadašnje SFRJ.

Jugoslavija se zahvaljujući pobjedi 3:2 plasirala na Evropsko prvenstvo koje je 1984. godine odigrano u Francuskoj.

Božidar Iskrenov je matirao Zorana Simovića u 29. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Safet Sušić izjednačio rezultat.

Jugoslavija je drugim pogotkom Sušića povela u 53. minutu, a Georgi Dimitrov je u 60. donio izjednačenje na 2:2. Našem timu je bila potrebna pobjeda, isto kao i Bugarima, dok su u igri bili i Velšani, kojima je odgovarao remi na ‘Poljudu’. Ipak gol Radanovića u zaustavnom vremenu riješio je sve dileme, a mnogima oduzeo godine života, piše Kurir-info.rs.

Jugoslavija je tada igrala u sastavu: Simović, Zoran Vujović, Ješić, Katanec, Peruzović, Radanović, Zlatko Vujović, Gudelj, Sušić, Baždarević, Mlinarić. U igru je ušao još Sulejman Halilović. Selektor ekipe bio je Todor Veselinović.

Posted by on 2013-12-21. Filed under Magazin, Na današnji dan. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login