Mladi bh. fudbaleri danas u Tuzli protiv Srbije

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i HercegovineMlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Tuzli odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Srbije.

Selektoru Vladi Jagodiću taj meč će poslužiti kao generalna provjera uoči prve kvalifikacijske utakmice, koju mladi bh. tim 11. juna u Zenici igra protiv Albanije.

Mladi bh. nogometaši u petak su odigrali trening utakmicu protiv A-reprezentativaca BiH u kojem su se pokazali u dobrom svjetlu, a Jagodić je najavio da će meč sa Srbijom biti prava provjera za njegove izabranike.

‘Sigurno je da je utakmica protiv Srbije prava provjera za kvalifikacije. Očekujem da nastavimo kontinuitet koji smo imali do sada i utakmica s A-selekcijom daje mi za pravo da budem optimist. Tražit ću od igrača da nastave tamo gdje smo stali protiv Makedonije i učinitt ćemo sve da protiv Srbije odigramo kvalitetno’ – kazao je za Agenciju Fena selektor U-21 tima Vlado Jagodić.

Dodao je da u današnjem meču, za razliku od trening susreta s A-reprezentacijom, neće dati priliku svim igračima. Navodi da je pod znakom pitanja nastup Adnana Kovačevića, koji je povrijeđen.

‘ Dobio je jak udarac u donji dio potkoljenice. Nije imao nijedan trening s ekipom, radio je odvojeno i išao na terapije i definitivno ćemo vidjeti u kakvom je stanju’ – dodao je Jagodić.

Susret BiH – Srbija bit će odigran danas na stadionu “Tušanj” u 17.30 sati.

Nakon susreta bh. nogometaši vratit će se u Vogošću, gdje će se pripremati do susreta s Albancima.

Posted by on 2013-06-04. Filed under Sport, Tuzla, Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login