Mladi iz BiH odlaze zauvijekBrojne organizacije godinama ukazuju i upozoravaju na stalni porast broja mladih koji se odlučuju napustiti zemlju, a u zadnje vrijeme i na fenomen odlazaka cijelih porodica. Mnogi odlaze zauvijek. Na konferenciji u Sarajevu mladi političari iz regiona nastojali su shvatiti uzroke odlaska i pronaći modela kako zadržati ljude u svojoj zemlji.

Mladi iz BiH odlaze zauvijek

Brojne organizacije godinama ukazuju i upozoravaju na stalni porast broja mladih koji se odlučuju napustiti zemlju, a u zadnje vrijeme i na fenomen odlazaka cijelih porodica. Mnogi odlaze zauvijek. Na konferenciji u Sarajevu koju je organizovao Institut za razvoj mladih KULT mladi političari iz regiona nastojali su shvatiti uzroke odlaska i pronaći modela kako zadržati ljude u svojoj zemlji. Pogledajte video koji je za DW Bosna i Hercegovina pripremio Ajdin Kamber.

Geplaatst door DW Bosna i Hercegovina op Maandag 10 juni 2019Posted by on 2019-06-11. Filed under Izdvojeno. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login