Mljekari zbog dugova prijete blokadom puteva

mljekari Proizvođači mlijeka iz okoline Kotor Varoši zaprijetili su protestima i blokadom puteva u banjalučkoj regiji, ukoliko se ne riješi problem s isplatama koje im duguje vlasnik mljekare ”DTD” Šnjegotina – Teslić.
Resorno ministarstvo od male je koristi, ali mljekarima iz Kotor Varoši nisu pomogne ni tužbe kako bi došli do svog novca, u ukupnom iznosu oko 100.000 maraka za isporučeno mlijeko.

Proteklog vikenda protestirali su, zaustavljenjem saobraćaja na magistralnom putu Kotor Varoš-Teslić, ali upozoravaju da su spremni i na radikalnije mjere.

I ranije je ova mljekara dugovala kooperantima dogovorene isplate za mlijeko, ali se praksa nastavila i u ovoj godini.

Ogorčeni mljekari optužuju vlasnika Mljekare ”DTD” Vjekoslava Jovića da ne izvršava svoje obaveze, pa i sudske presude mljekarima koji su tužili to preduzeće, ali on za sada odbija komentare o protestima kooperanata.

Stoga, proizvođači iz Kotor Varoši najavljuju da će, ako ne bude rješenja za njihove muke, traktorima blokirati cijelu banjalučku regiju.

Posted by on 2011-08-03. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login