MMF: Treći dan u znaku domaćih autora

 Mediteran Film FestivalProjekcija filma iz programa Domaćih autora, “Kućo moja”, redatelja Zdenka Jurilja, obilježila je treći dan Mediteran Film Festivala.

Film je to koji govori o brutalnoj hrvatskoj stvarnosti i patnjama koje prolaze obitelji za vrijeme deložacija iz vlastitih domova, a puna dvorana kina Borak bila je najbolja potvrda kako publika voli, cijeni i podupire domaće.

Ljubitelji animiranih ostvarenja, već od 16 sati, imali su priliku vidjeti pet filmova s prijateljskog festivala NAFF, a program Open air cinema koji MFF donosi u suradnji s Operacijom kino i ovu večer se pokazao kao odličan zalogaj organizatora.

U programu u konkurenciji prikazani su dokumentarci iz dugometražne konkurencije, grčki “Obiteljska stvar” i hrvatski “Potrošeni”.

Danas je posljednja večer Mediteran Film Festivala na kojem će u službenom programu bit prikazano 17 dokumentaraca, a o najboljima odlučuje međunarodni žiri koji se dijeli na dvije kategorije – za odabir najboljeg dugometražnog filma – iznad 30 minuta i najboljeg kratkog filma – do 30 minuta. Treću nagradu, glasanjem za omiljeni film, tradicionalno dodjeluje publika.

Ovogodišnji festival dokumentarnog filma, nakon svečane ceremonije proglašenja pobjednika, danas u 21 sat, zatvorit će Oscarom nagrađeni dokumentarac o Edwardu Snowdenu – “Citizenfour”.

Posted by on 2015-08-29. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login