More ublažava artritis i astmu

Kada birate destinaciju za odmor, vodite računa o tome šta će vam najviše prijati.

more

more

Morska voda prija zdravima, ali takođe pomaže u liječenju mnogih zdravstvenih tegoba. Osim što oslobađa od stresa, takođe oporavlja pluća, ublažava artritis, smanjuje upale i liječi kožne bolesti.

Morska so je bogata mineralima kao što su magnezijum, kalcijum, kalijum i jod, zbog čega udisanje morskog vazduha oporavlja disajne puteve i bronhije. Zbog toga mnogi tvrde da se na moru “lakše diše”.

– Vazduh u blizini mora je zasićen negativnim jonima, što olakšava disanje i povoljno deluje na osobe koje boluju od astme – rekao je doktor Džordž Parker sa klinike Heal Tretment u Londonu.

Zbog svog bogatog sastava, morska voda djeluje blagotvorno i pomaže kod dermatitisa, ekcema i psorijaze. Kalijum iz morske vode može da podstakne liječenje mnogih kožnih bolesti.

– Morska so ima svojstva antiseptika, zbog čega je blagotvorna kod kožnih alergijskih reakcija – naveo je doktor Parker.

Kombinacijom sporta i kupanja na moru možete se osloboditi bola u leđima, smanjiti upale i ublažiti artritis. Morsko okuženje idealno je za sportske aktivnosti poput plivanja, ronjenja, aerobika u vodi i odbojke na plaži. Uz opuštanje tela, ovim se podstiče i oslobađanje viška tečnosti iz organizma. Kupanje u morskoj vodi podstaći će funkciju organa koji filtriraju i izlučuju štetne stvari iz organizma, kao što su jetra, bubrezi i koža.

Negativni joni

Morski vazduh sadrži negativne jone i ozon, koji podstiču duboko disanje i pune nas energijom.

– Negativni joni osnažuju imunitet, poboljšavaju koncentraciju, smanjuju nesanicu, depresiju, glavobolju i umor, povoljno deluju na ljude sa astmom i alergijama – navodi doktor Parker. – Osim na moru, vazduh zasićen negativnim jonima možemo pronaći u šumama, planinama, blizu vodopada i rijeka.

Posted by on 2017-07-25. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login