Moskva: Sajam luksuznih jahti Boat Show

Moskva
Moskva

Sajam se održava u Crocus Expo IEC centru u Moskvi, a učestvuje 350 firmi iz svijeta koje posluju u ovom sektoru. U izložbenom prostoru od 45.000 metara kvadratnih, izložene su luksuzne jahte koje koštaju i do pet miliona eura.

Na sajmu izlažu najreprezentativniji svjetski proizvođači luksuznih brodova, predstavnici nautičkih marina kao i svi oni kojima je profesija vezana uz more i vodene sportove.

Službenici navode da vlada veliko interesovanje za sajam te da je na ovom događaju moguće vidjeti i manje plaćene brodove i čamce.

Službenik jedne firme brodova u Petersburgu, Aleksandar Petrović, kazao je da su najveću pažnju za sajam pokazali parovi koji ljetne dane provode uz obale rijeka ili jezera.

Najzanimljiviji dio na sajmu je onaj koji je napravljen u znak sjećanja na Rusa Evgeniya Gvozdyova koji je 1992. godine na brodu, napravljenom od balkona svoje kuće, obišao svijet.

Gvozdyov je preminuo 2008. godine, a brod “Said”, koji je izložen na sajmu šalje poruku da nije sve u novcu.

Posted by on 2014-03-16. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login