Mostar: Brošura “Edukacija o zaštiti okoliša s aspekta održivog razvoja Grada Mostara”

Mostar

Mostar

U Mostaru je predstavljena brošura “Edukacija o zaštiti okoliša s aspekta održivog razvoja Grada Mostara”. Predstavljanje brošure upriličeno je u okviru istoimenog projekta koji implementira NVO Moj grad iz Mostara.

Voditeljica projekta i profesorica na  Fakultetu prirodoslovno- matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru dr.sc. Mirjana Miličević kazala je u izjavi za Fenu kako je riječ o izuzetno kompleksnom projektu koji se sastoji od više faza, navodeći kako je izrada brošure i njeno predstavljanje prva faza tog projekta koju su, uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša HNK, uspješno priveli kraju.

Napravili smo brošuru, odnosno prikaz stanja okoliša u Gradu Mostaru. Tu smo se držali stanja i perspektiva te okolišnih indikatora. Stanje okoliša u Gradu Mostaru je pokazalo jedan zadovoljavajući rezultat s aspekta stvarnog stanja kakvo se nalazi u okolišu. Međutim, pojavljuju se neki indikatori koji pokazuju da se o okolišu ne vodi dovoljna briga, osobito u urbanim područjima – kazala je Miličević pojašnjavajući kako su stanovnici kroz provedenu anketu pokazali da su nezadovoljni prvenstveno neregulacijom komunalnog otpada i nedovoljnom ekološkom sviješću ljudi.

Dodala je kako će se na temelju ove brošure raditi dalja edukacija u predškolskom obrazovanju, te u osnovnim i srednjim školama.

Iz Udruženja Moj grad su istakli kako onečišćenje okoliša ugrožava prirodnu ravnotežu i negativno utječe na zdravlje ljudi te da je cilj ovog projekta, osim prezentacije stanja okoliša, ukazati na uzroke i posljedice različitih okolišnih parametara.

Posted by on 2014-10-25. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login