Mostar: Demonstranti na pet minuta blokirali saobraćaj

Mostar, protestiDeveti dan protesta u Mostaru protiče mirno.

Nakon održane sjednice Plenuma građana Mostara na kojoj su usaglašena četiri zaključka protesti su nastavljeni na Španskom trgu.

Plenum je od svih ranije iznesenih stavova odlučio zadržati se samo na četiri zahtjeva, a to su: Smjena Vlade HNK, ukidanje paušala i benificija političara, tkz. “bijelog hljeba”, donošenje zakona o socijalnoj zaštiti, te izvještaj MUP-a HNK o događajima prošlog petaka kada je spaljeno sedam zgrada.

Danas su demonstranti, njih oko 150 koliko ih se okupilo, nakratko zaustavili saobraćaj na Bulevaru. Međutim, nakon kratke intervenicije policije saobraćaj je normaliziran.

Na protestnom skupu brojni su građani na dostojanstven način iskazali svoja negodovanja aktuelnoj vlasti, ali i visokom predstavniku Inzku zbog ekonomsko-političke krize koja već niz godina traje u Mostaru.

Posebne aplauze izazvala je izjava jednog dvadesetogodišnjaka koji je kazao kako se svi danas pozivaju na nacionalne, a niko na ekonomske vitalne interese.

Posted by on 2014-02-15. Filed under Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login