Mostar: Doček Nove 2020. na otvorenom uz “Gustafi” i “Hladno Pivo”

Mostar se polako vraća na mapu gradova koji imaju javni doček Nove godine. Tu je i nezaobilazni “Zimski grad”, koji doživljaj praznika u gradu na Neretvi čini potpunim, a koji će u još većem obimu biti organizovan i ove godine.

Nova godina
Nova godina

Poznata su i imena izvođača u najluđoj noći, tako da će Mostarce u Novu 2020-tu uvesti grupa Gustafi iz Istre i Hladno Pivo, dok će drugu veče nastupiti Crvena Jabuka.

Program organizuje Grad Mostar, u saradnji s mostarskim umjetnicima i radnicima iz oblasti kulture.

Pripreme za zimski grad koji oživi mostarske ulice tokom adventa za ovu godinu se odvijaju punom parom. Iako se očekuje da će ovogodišnji zimski grad biti bogatiji od prošlogodišnjeg, detaljne informacije javnosti će se predstaviti u narednim danima.

Ono što je sasvim sigurno je to da će ovogodišnji zimski grad u Mostaru, bez obzira zadržao naziv Winterville, kako je to bilo u prošloj godini ili ne, realizovati ista ekipa, okupljena oko projekta “Mostar 2024 – Evropska prestonica kulture”.

Posted by on 2019-11-14. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login