Mostar: Nema ni privrednog uzleta bez aerodroma

Mostar, aerodromAerodrom Mostar je i 2015. godinu završio sa cifrom od skoro 80.000 putnika, što je blizu rekordne poslijeratne 2012. godine, ali još uvijek prilično daleko od predratnih iznosa od oko 100.000 putnika godišnje.

Ovih dana je skoro neprimjetno u javnosti prošla vijest kako je vlada mostarske regije tu zračnu luku uvrstila u redovno budžetsko finansiranje, za početak sa nekim minimalnim iznosima, ali se u upravi Aerodroma Mostar nadaju kako je to početak pomoći šire društvene zajednice.

Turistički radnici, na primjer, pozdravljaju taj korak vlasti i ističu da konačnog privrednog razvoja u Hercegovini, prije rata industrijskom središtu, sada okrenutog uglavnom turizmu, nema bez jačanja Aerodroma Mostar.

I u mostarskoj Zračnoj luci sumiraju rezultate protekle, 2015. godine. Rukovodilac sektora prometa Aerodroma Mostar, Marko Đuzel, kaže da su u 2015. ostvarili nekih 77.000 putnika, što je blizu rezultatu ostvarenom 2012. godine, koja je bila rekordna po prometu putnika nakon proteklog rata.

Posted by on 2016-01-08. Filed under Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login