Mostar: Predstavljen “Omladinski klub Prosvjeta”

Mostar, ljeto

Mostar

SPKD “Prosvjeta” Mostar predstavila jeu Ćorovića kući projekt pod nazivom “Omladinski klub Prosvjeta”, koji ima za cilj podržati inicijative mladih ljudi u Mostaru i šire, kroz kreiranje platforme za razvoj umjetničkih i kulturnih aktivnosti.

“Omladinski klub Prosvjeta” prvenstveno je otvoren za mlade likovne i književne umjetnike kojima će pružiti podršku kroz Otvoreni atelje i Prosvjetin Književni klub”, kaže sekretar Prosvjete Goran Kosanić.

Prostorije SPKD Prosvjete će u periodu oktobar 2014. – juni 2015. godine biti otvorene za mlade umjetnike koji ih žele koristiti za vlastiti rad i promociju. U sklopu Otvorenog ateljea bit će organizirana i likovna kolonija uz finalnu izložbu radova koje će umjetnici na njoj kreirati.

SPKD Prosvjeta će u okviru Književnog kluba organizirati niz promocija mladih autora, te kroz suradnju s Književnim klubom Mostar pokrenuti časopis za predstavljanje njihovog rada.

Kako je saopšteno iz Prosvjete, ovaj projekt je omogućila velikodušna potpora američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu.

Posted by on 2014-09-03. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login