Mostar: Sajam domaćih i tradicionalnih proizvoda

Mostar
Mostar

Jednodnevni sajam na kojem će udruženja, firme, zadruge i OPG-ovi izlagati i prodavati svoje poljoprivredne proizvode održat će se u četvrtak, 24. septembra, na šetalištu preko puta Velikog parka u Mostaru od 10 do 18 sati.

Cilj ovog sajma je promocija domaćih tradicionalnih proizvoda s područja Hercegovine i poticaj domaćim proizvođačima hrane i poljoprivredno-prehrambenom sektoru u BiH, saopćeno je iz Asocijacije za ekonomski razvoj REDAH Mostar.

Sajam je jedna od aktivnost projekta kojeg finansira Projekt razvoja tržišne poljoprivrede FARMA II, koji je petogodišnji program podrške poljoprivredi u BiH, finansiran od Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i vlade Kraljevine Švedske.

Prethodni projekti provedeni kroz FARMA II pomogli su poljoprivrednicima BiH da povećaju prodaju i izvoz pojedinih kultura i prehrambenih proizvoda te će i ova izložbeno-prodajna manifestacija podržati male proizvođače iz Hercegovine.

Organizatori ovog sajma su REDAH i udruga Referalni centar Branitelj/Borac “Zadrugar”, navodi se u saopćenju.

Posted by on 2020-09-22. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login