Mostar: U četvrtak dječija zabava “Ambalažu recikliraj, okoliš sačuvaj”

Mostar

Mostar

U četvrtak, 15. juna, od 19:00 do 21:00 sat na platou Mepas Malla održat će se dječija zabava “Ambalažu recikliraj, okoliš sačuvaj!”.

“Priroda je dar koji svi moramo čuvati! Podignimo zajedno svijest o očuvanju okoliša i zajedničkim trudom uljepšajmo svoju okolinu. Pobrinuli smo se da i vaši mališani kroz zabavu i kreativne radionice nauče kako čuvati okoliš i prirodu oko nas. Provedite vrijeme s vašim najmlađima u ugodnom druženju na platou Mepas Malla ovog četvrtka, 15.06.2017., i od 19:00 sati budite dio vesele dječije zabave Ambalažu recikliraj, okoliš sačuvaj!”, naveli su organizatori.

Ekopak – vodeći operater sistema za upravljanje ambalažnim otpadom u FBiH i Duga d.o.o. Biograci, koja se dugi niz godina bavi prikupljanjem i zbrinjavanjem sekundarnih sirovina i proizvodnjom kartonske ambalaže, su u saradnji sa Mepas Mall-om pripremili raznovrsne radionice za sve mališane. Kroz zabavan i edukativan način mališani će  kroz igru, smijeh i zabavne likove učiti o važnosti očuvanja predivne prirode koja nas okružuje.

Najmlađi će imati priliku uživati u veselom druženju s pčelicom Majom koja najbolje poznaje načine kako očuvati prirodu. Zajedno će uživati u igri memorije „Recikliraj i napravi od Zemlje Raj“ i tematskim bojankama kroz koje će saznati što se sve može reciklirati.

“Ove zanimljive igre savršena su prilika da na zabavan način svi učinimo nešto lijepo za prirodu koja nas okružuje počevši od naših najmlađih. Za sve posjetitelje smo pripremili i pregršt slatkih nagrada u kojima će svi uživati.”, naveli su organizatori.

Posted by on 2017-06-13. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login