Mostarski teatar mladih obilježava 44. rođendan

Mostarski teatar mladihU povodu obilježavanja 44 godine od osnivanja Mostarskog teatra mladih (eMTeeM), ansambl te teatarske kuće izvest će autobiografsku predstavu “Biti ili ne biti, to je pitanje” u subotu, 24. februara, u 19:30 sati

Radi se o autorskom projektu Seada Đulića, a u predstavi igraju Merjema Macić, Edina Delalić, Ali Kamer Aksoy, Alem Neziri i Haris Habibija.

Predstava je na 2. međunarodnom festivalu studentskih pozorišta “Kestenburg” u Banja Luci prošle godine bila najbolja u svojoj konkurenciji i osvojila nagradu “Srebreni kesten”, javljeno je iz eMTeeM-a.

EMTeeM i ove je godine radio bez prestanka potičući razvoj kreativnosti djece i mladih ljudi istovremeno praveći predstave koje su pratile i istraživale najsavremenije tendencije u teatarskoj umjetnosti. Sa svojim predstavama i radionicama u Mostar je donio brojne festivalske nagrade za umjetnička postignuća.

Međunarodna konferencija “Primijenjeni teatar – umjetnost ili društvena akcija”, koja je organizirana u povodu 44. godišnjice Mostarskog teatra mladih, zbog nevremena, odgođena je za sljedeći vikend.

Posted by on 2018-02-24. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login