Mourinho: Džeko je igrač godine

Jose Mourinho

Jose Mourinho

Edin Džeko na pragu je da osvoji drugu titulu prvaka Engleske sa Manchester Cityem u tri godine.

Dijamant je svojim golovima u odlučujućim mečevima a posebno protiv Evertona i Aston Ville dodatno primakao svoj tim tituli prvaka, a sada je Građanima potreban bod u duelu protiv West Hama kako bi nova titula stigla na Etihad.

Da Edinove igre nisu prošle nezapaženo najbolje govori podatak, da je Jose Mourinho izjavio britanskim medijima da je za njega igrač sezone Edin Džeko a ne Luis SUarez koji je dobio tu nagradu.

”Nikada ne bih glasao za Suareza. Moj izbor za najboljeg igrača Premier lige za ovo sezonu je Edin Džeko” rekao je Specijalni i dodao:

”Uvijek glasam za igrača čiji klub osvoji titulu, a Cityu treba samo bod za to. Zbog toga je moj izbor Edin Džeko. On je bio tek treći izbor u napadau Citya i često nije bio u prvom planu menadžera. Ipak kada je najpotrebnije u najvažnijim trenucima za tim on pokaže kvalitet i napravi razliku. ostigao je 16 golova, a za trećeg napadača to je nešto spektakularno. Oni nije samo strijelac, on asistira i on igra”

Specijalni je također dodao i da je Džeku uvijek spreman da pomogne ekipi i da je to još jedna od odlika koje ga krase.

Posted by on 2014-05-11. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login