Mourinho i zvanično odlazi iz Real Madrida

 

 Real Madrid,  Jose Mourinho

Real Madrid, Jose Mourinho

Ono o čemu se posljednjih dana intenzivno nagađalo je služben i potvrđeno. Predsjednik Real Madrida Florentino Perez je na iznenada sazvanoj konferenciji za novinare potvrdio da su se klub i trener Jose Mourinho dogovorili o razlazu tri godine prije isteka ugovora.

“Nakon razgovora s našim trenerom sporazumjeli smo se da okončamo saradnju”, rekao je Perez prilikom obraćanja medijima na stadionu Santigao Bernabeu.

“I klub i trener složili su se da je pravi trenutak za prekid našeg odnosa”, dodao je. Također je naglasio da novi trener još nije izabran.

“Nismo ništa potpisali, razgovori će uslijediti u sljedećim danima”, rekao je Perez.

Mourinho će tako na kraju sezone napustiti najbogatiji klub na svijetu, a nova destinacija vjerojatno će mu biti londonski Chelsea.

Portugalac je Kraljevski klub vodio tri sezone, prošla je bila prilično uspješna, jer je prekinuo dominaciju Barcelone u španskom prvenstvu, no u još aktuelno Real je posve podbacio, osvojio je samo Superkup na početku sezone, ali potom je španski naslov prepustio Barceloni, a u Ligi prvaka ispao je u polufinalu od Borussije Dortmund.

Kap koja je prelila čašu bio je gubitak španskog kupa, koji je pobjedom u finalu u petak preoteo gradski suparnik Atletico Madrid.

Nagađa se da će novi trener Reala, koji je sezonu završio bez ijednog trofeja, biti Carlo Ancelotti, koji je jutros službeno zatražio od PSG-a da ga pusti.

No Parižani nisu raspoloženi za to, pa je upitno hoće li se Real upustiti u skupo plaćanje odštete PSG-u ili će potražiti drugo rješenje.

Posted by on 2013-05-21. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login