Mourinho: Italija će daleko dogurati

Jose Mourinho

Jose Mourinho

Jose Mourinho, trener nogometaša Real Madrida, ne propušta Evropsko prvenstvo, a njegovo mišljenje se, pak, o svemu rečenom poštuje.

Nakon dvije nedjeljne utakmice u grupi C Portugalac se osvrnuo na gledanu utakmicu između Španaca i Talijana koja je završila bez pobjednika (1-1).

” Mislim da bi Azzurri mogli doći jako daleko na ovom prvenstvU”, bilo je prvo što je rekao Mourinho.

“Protiv Španaca je doslovno sjajan bio De Rossi. Čovjek koji nikada praktički nije igrao u odbrani je svoj posao odradio za najveću ocjenu. Bravo. Ali, i Pirlo. Mnogo španskih grešaka na sredini terena je otvaralo mnogo prostora tom igraču. A, Pirlo je to sjajno koristio. On je itekako kreativan nogometaš i skoro da je svaki put skuhao probleme suparniku svojim dodavanjima.”

Na kraju je Mourinho apostrofirao:

“Nije se lijepo ubacivati u tuđi posao, ali mi je ipak bila čudna postavka Španaca na startu utakmice bez napadača. Ne može se tako odigrati kvalitetno protiv Talijana. Kada Buffon nije pod stalnim pritiskom ne može primiti gol.”

Posted by on 2012-06-12. Filed under EURO, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login