Mubarak u komi, ljekari se još bore za njegov život

Hosni Mubarak

Hosni Mubarak

Bivši predsjednik Egipta Hosni Mubarak, za koga su mediji ranije javili da je klinički mrtav, nalazi se u komi i ljekari se još bore za njegov život, saopštili su izvori iz bezbjednosnih službi.

“Mubarak (84) se nalazi u komi i ljekari pokušavaju da ga ožive. Priključen je na aparat za vještačko disanje”, rekli su ti izvori, koji nisu željeli da budu imenovani jer nisu ovlašteni da daju izjave.

Egipatska državna novinska agencija Mena javila je ranije večeras da je Mubarak proglašen klinički mrtvim, pošto je prethodno doživio srčani udar u zatvoru i prebačen u vojnu bolnicu u predgrađu Kaira.

Pozivajući se na bolničke izvore, agencija je prenijela da su ljekari pokušali da ožive Mubaraka uz pomoć defibrilatora, ali da on nije reagovao.

Hosni Mubarak osuđen je u 2. juna na doživotni zatvor zbog ubistva demonstranata tokom prošlogodišnjih protesta, u kojima je oboren njegov režim.

Tužioci su tražili da on bude osuđen na smrt.

Posted by on 2012-06-20. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login