Muškantni oraščić i njegova ljekovita svojstva

Muškantni oraščić
Muškantni oraščić

Poznat je u cijelom svijetu i koristi se za pripremu raznih jela, naročito slastica, peciva i umaka jer ima specifičnu aromu.

Muškatni oraščić je također poznat i zbog svojih ljekovitih svojstava. U stvari, već tisućljećima se koristi kao lijek za razne tegobe i poboljšanje zdravlja cjelokupnog organizma.

Za ublažavanje bolova
Muškatni oraščić je moćan sedativ. Tradicionalna kineska medicina koristi ovaj začin za smanjenje hronične upale u tijelu i abdominalne boli. Muškatni oraščić možete koristiti ako osjećate bolove u zglobovima i mišićima.

Za njegu kože
Muškatni oraščić će vam pomoći da vaša koža postane glatka i zdravija. Piling s dodatkom muškatnog oraščića će smanjiti mitesere, vrstu prištića koji nastaju kada su pore začepljenje zbog viška ulja i mrtvih stanica kože.

Za probavne smetnje
Ako patite od probavnih tegoba, kao što su proljev, zatvor, nadutost ili plinovi, uvrstite muškatni oraščić u svakodnevnu prehranu. Ulje od muškatnog oraščića će vam pomoći kod uklanjanja viška plinova iz probavnog sistema, a sami muškatni oraščić će potaknuti apetit.

Posted by on 2014-01-02. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login