Muzička scena Kaktus: U petak nastupaju bendovi Zoster i Polaroid Trip

Muzička scena Kaktus

Muzička scena Kaktus

Na narednom, šestom po redu, koncertu u okviru Muzičke scene Kaktus, u amfiteatru Doma mladih će u petak, 10. maja, nastupiti poznati mostarski bend Zoster uz podršku sarajevskog sastava Polaroid Trip.

Ulaznice za ovaj događaj, koji počinje u 20 sati i 30 minuta, koštat će 10 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Nakon nastupa izvođača Basheskia & Edward EQ, Letu Štuke, Velahavle, Erogene Zone, KZU Ole Ole PZU Oje Oje, uz podršku mladih bendova, u Domu mladih će u predstojećem periodu svakog petka biti održano još devet koncerata, na kojima će nastupati afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije. Na svakom koncertu će nastupiti po jedan afirmirani bend / izvođač, najmanje jedan bend / izvođač u usponu, te DJ-evi koji će publiku zabavljati prije početka, u pauzama i na kraju koncerata.

Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

Nakon bendova Zoster i Polaroid Trip, u amfiteatru Doma mladih će do kraja maja nastupiti bendovi Sikter, Killing Jazz Hardcore Baby, Kontra DJs…

Posted by on 2013-05-06. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login