Muzički centar Pavarotti obilježava 22 godine postojanja

U povodu obilježavanja 22. godišnjice postojanja, Muzički centar Pavarotti i ove je godine pripremio niz kulturno-edukativnih aktivnosti za sve uzraste.

MC Pavarotti
MC Pavarotti

Program počinje već u utorak, 17. 12., masterclass jazz radionicom, koja će se održati u studiju „A“ Pavarotti centra, s početkom u 13:00h, a čiji je osnovni cilj stvaranje eduaktivnih preduslova za kvalitetniju jazz scenu u gradu.

Radionicu će voditi ponajbolji bh. muzičari: Dino Šukalo (gitara), Amar Češljar (bubnjevi) i Attila Aksoj (bass gitara). Metod rada zasniva se na upoznavanju polaznika s istorijom jazza, te razgovoru o najznačajnijim jazz muzičarima i najčešće korištenim instrumentima u jazz izrazu. Polaznicima će, također, biti omogućena edukacija o osnovama jazz harmonije i ritmova na gitari, bass gitari i bubnjevima, odnosno stvaranju jazz kompozicije i stilovima jazza. Na kraju radionice predviđeno je zajedničko muziciranje polaznika i edukatora. Ulaz je slobodan.

Već narednog dana, u srijedu, 18. 12., u prostorijama Muzičkog centra Pavarotti počinje Kamp animiranog filma, kojeg već tradicionalno organizira Klub animatora Neretva (KAN). Kamp će se održati od 18. do 21. 12., a u tom periodu održat ćemo radionicu crtanog filma i večernje projekcije animiranih ostvarenja odabranih iz ovogodišnjeg programa Festivala animiranog filma – NAFF. Ovom prilikom će se u radionici okupiti 15 mladih polaznika iz Mostara, Neuma i Sarajeva. Projekcije, koje će se održavati svaki dan od 20:00 do 21:00 sat, otvorene su za javnost.

U petak, 20. 12., bit će održana završna izložba učeničkih radova “Da niko ne bude izostavljen – Svako dijete je važno”, u okviru projekta “Moja škola,vrtić – za svako dijete“, kojeg u saradnji s Pavarotti centrom organiziraju JU „IV osnovna škola Mostar“, Srednja građevinska škola i PPU „Planet Montessori“. Program počinje u 11:00h.

Istoga dana, s početkom u 17:30, publici će svoj rad predstaviti i jedan dio kreativno-edukativnih radionica koje djeluju u sklopu redovnih aktivnosti Muzičkog centra Pavarotti. Radi se o Plesnom klubu „Flash“, horu „Pavarotti“, školi gitare „Legato“, te radionici animiranog filma, kojeg Pavarotti centar realizira u saradnji s klubom animatora „Neretva“.

“Ovim putem pozivamo sugrađane da posjete naše programe, jer sve ovo radimo zbog njih.”, navode iz MC Pavarotti.

Posted by on 2019-12-17. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login