Na ASU sutra predstavljanje klase prve godine studenata

Akademija scenskih umjetnostiPredstavljanje klase prve godine studenata Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu (ASU), odsjeka za Produkciju i menadžment u oblasti scenskih umjetnosti u klasi profesorice Amre Bakšić Čamo, bit će upriličeno 8. decembra na sceni “Obala”.

Studenti prve godine će se predstaviti kroz multimedijalni performans, koji se sastoji iz dva dijela, pozorišnog i filmskog.

Kroz performans koji je predstavljen kao policijsko ispitivanje gledaoci će dobiti sliku o studentima, a njihovi se karakteri razotkrivaju kroz ispitivanje tako što se ispoljavaju različite ličnosti – od introverta do ekstroverta, šaljivdžija, ozbiljnih, te prestrašenih studenata.

U realizaciji kompletnog projekta, osim studenata odsjeka za Produkciju i menadžment, učestvuju i studenti odsjeka za Režiju, Audio-vizuelnu režiju, Glumu, te Dramaturgiju.

Scenarij i režiju projekta potpisuje Sara Ristić. U filmu igra redatelj i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti Faruk Lončarević, te student treće godine Odsjeka za Glumu Dino Bajrović.

Projekat producira grupa studenata prve godine odsjeka za Produkciju i menadžment: Zlatko Sofović, Elmedina Tirić, Ismar Duraković, Ines Radić, Nikola Šotra, Amina Kučuk i Tarik Bičo, saopćeno je iz ASU.

Posted by on 2016-12-07. Filed under Magazin, Obrazovanje. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login