Na iPhoneu knjiga više nego igara

iPhone ebookPrvi put otkako se iPhone pojavio na tržištu, u iTunes App Storeu (online dućan aplikacija) broj knjiga dostupnih za downloadiranje premašio je broj igara.

Elektroničke knjige očito su sve omiljenije među čitateljima diljem svijeta, o čemu svjedoči i brojka od preko 27 hiljada naslova trenutačno dostupnih za korisnike iPhonea. Ilustracije radi, broj igara koje nudi iTunes App Store manji je za hiljadu i pol.

Idući mjesec kada Apple na tržište lansira računalo tablet iPad, na kojem je još ugodnije čitati neke od književnih klasika, njihov broj u ponudi povećat će se.

Britanski izdavač Dan Franklin koji radi za kuću Canongate za Guardian rekao je da se samo čekalo da Apple predstavi neki svoj uređaj za čitanje digitalnih knjiga te da će ulazak Applea na tržište elektroničkih knjiga privući nove čitatelje, kao što je iTunes svojevremeno ljude dodatno približio glazbi.

tportal / bih-x.info

Posted by on 2010-03-11. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login