Na Jahorini 1,5 metar snijega, na vrhu Bjelašnice preko 2,5 metra

snijeg, Bjelašnica, Jahorina

Jahorina

Na Jahorini je od jutros palo novih 20 centimetara snijega, tako da je trenutno visina snježnog pokrivača 1,5 metar.

Za vikend, u Olimpijskom centru Jahorina očekuju dobru posjećenost.

Zimska sezona će na Jahorini sigurno biti produžena zahvaljujući novim snježnim padavinama koje će omogućiti kvalitetno skijanje i u martu mjesecu i to po nižim cijenama ski pass-a do 30%.

Od 9. marta cjelodnevna cijena ski pass-a će iznositi  22 KM ili 11.25 eura, 4 sata skijanja 18 KM ili 9.20 eura.

Na Bjelašnici i Igmanu također trenutno pada snijeg. U Babinom dolu palo je 20 cm novog snijega, dok je na Malom polju palo 50 cm, saopšteno je iz ZOI 84′.

Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi 140 cm, a temperatura je -3°C. Visina snježnog pokrivača na vrhu Bjelašnice je 258 cm, dok je temperatura -8°C.

Na Babinom dolu danas će u funkciji biti Ski liftovi BX,K1 ( kolijevka) i trosjedna žičara. Noćno skijanje na Bjelašnici je svakim danom osim  nedjelje,ponedjeljka i utorka  u terminu od 18.30 do 21 sat.

Na Malom polju na Igmanu trenutna visina snijega je 120 cm, a temperatura je -4°C.

Na Malom polju će biti pušteni u rad baby liftovi,  dok će na Velikom polju u funkciji biti staza za nordijsko skijanje.

 

Posted by on 2015-03-05. Filed under Pale, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login