Na Makarskoj rivijeri više od 2,3 miliona noćenja

Makarska

Makarska

Turistička odredišta na Makarskoj rivijeri, gdje odmor nastavlja više od 50.000 gostiju i dalje imaju vrlo dobro ljetno poslovanje, a u hotelima u kojima se odmara oko 11,5 hiljada gostiju, većim dijelom stranih, ima vrlo malo slobodnih soba.

Zato su vodeće hotelske kuće uputile poslovnim partnerima stop-booking za septembar.

Autokampovi također nastavljaju s dobrim poslovanjem, a i kod privatnih iznajmljivača kapaciteti su za oko 10-ak posto bolje popunjeni nego u isto vrijeme prošle godine

Inače, u prvih sedam mjeseci ove godine na Makarskom primorju je boravilo oko 363.500 turista, ili 3 posto više nego u istom razdoblju lani, dok je broj noćenja porastao za 2 posto te je ostvareno 2.333.034 noćenja, podaci su Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i turističkih ureda s Makarskog primorja.

Prema prvim pokazateljima, ovog ljeta najbrojniji gosti dolaze iz Poljske, slijede Česi te gosti iz BiH, a povećan je broj njemačkih i norveških turista te gostiju iz Engleske i Austrije.

Najviše dolazaka i noćenja bilježi se u Makarskoj, a zatim slijede Baška Voda, Tučepi, Podgora i općina Gradac.

Inače, od januara do kraja jula Makarsko primorje je posjetilo 34 posto od ukupnog broja gostiju koji su ljetovali u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a na području od Brela do općine Gradac realizirano je gotovo 40 posto od ukupnog broja noćenja ostvarenih u ovom dijelu Hrvatske.

Posted by on 2013-08-10. Filed under Ekonomija, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login