Na proljeće prvi atletski polumaraton u Hercegovini

polumaraton, trčanje, utrka, trkaMostar će početkom aprila biti domaćin prvog atletskog trkačkog polumaratona u Hercegovini, a organizira ga Udruga „Zdrav život – Kinezis“, u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara.

– Nakon Sarajeva, Banja Luke i Šuice, Hercegovina napokon dobiva svoj polumaraton – kazao je Franjo Lovrić, predsjednik organizacijskog odbora Prvog Mostar half marathona koji će, po njegovim riječima, afirmirati i ucrtati to područje na svjetsku atletsku mapu.

– Na ovaj način želimo pridonijeti daljnjoj afirmaciji Mostara i Hercegovine, ne samo u sportskom, već u privrednom  i turističkom smislu. Brojni sudionici našeg maratona vidjeti će koje potencijale Hercegovina ima i vjerujem kako će ovaj polumaraton postati tradicionalan – kazao je Lovrić, dodavši kako su njihov projekt podržali i Vlada HNŽ-a, Grad Mostar, te Policijska uprava Mostar.

Napomenuo je kako će se utrka održati 9. aprila, s početkom u 10 sati.

Utrka, u dužini 21 kilometar, započet će na mostu Vojno u Potocima a završit će ispred Trgovačkog centra „Mepas Mall“. Utrka će učesnike voditi pored kulturno-historijskog naslijeđa grada Mostara, a prolaziti će preko ukupno pet mostarskih mostova.

– Mostar je poznat po svojim mostovima pa smo htjeli da i polumaraton bude obilježen njima – kazao je Lovrić, naglasivši kako je staza utrke pretežito ravna s ukupnom visinskom razlikom od 64 metra.

 

Posted by on 2017-01-25. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login