Na sceni Narodnog pozorišta Mostar Bilo jednom…

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u petak, 28. siječnja, u 20 sati na rasporedu je predstava “Bilo jednom…”, autora i režisera Jasmina Krpe, prema tekstu Miloša Radovića.

Narodno pozorište Mostar, foto NPM
Narodno pozorište Mostar

Glumačku postavu čine Ajla Hamzić i Emir Sejfić.

Predstava “Bilo jednom…” je o životu koji nas uhvati na prepad, dok smo bili mladi. Pokaže nam stotine puteva, prepusti vremenu, a mi onda lutamo tim putevima nekada zalutamo, a nekada se vratimo. O trenutku kada se pogledamo u ogledalo i zapitamo tko je taj čovjek i kako smo postali to što smo danas i šta nam je to vrijeme neprimjetno napravilo. Pokušavamo naći onog davnog sebe u tom licu preko puta. Sjetimo se šta smo sve sanjali, planirali…, podsjetili su iz NPM.

Mišljenja su kako će publika prepoznati nešto svoje i možda razmisliti o nekim bitnim “malim” stvarima svog života i je li je nešto moglo drugačije.

Produkcija ove predstave proizašla je prvenstveno iz inicijative Jasmina Krpe, dugogodišnjeg člana ansambla NPM. Ovo je istovremeno i njegov redateljski prvijenac, i poklon mostarskoj publici i ansamblu predstave, navodi se u priopćenju iz Narodnog pozorišta Mostar.

Posted by on 2022-01-25. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login