Na ulicama Moskve od hladnoće umrle 24 osobe

Moskva

Moskva

Ukupno 24 osobe umrle su od hladnoće od početka zime na ulicama ruske prijestonice Moskve, rekao je šef odjeljenja za socijalnu zaštitu pri kancelariji gradonačelnika Vladimir Petrosjan.

Prema njegovim riječima, većina žrtava su beskućnici, prenio je Itar Tass.

On je dodao da se svake godine broj umrlih od zime smanjuje, jer se do nedavno godišnje smrzavalo oko 1.000 ljudi.

“Situacija se promijenila nakon što je Moskva formirala posebnu mobilnu specijalnu jedinicu, koja trenutno ima 15 vozila koja patroliraju ulicama grada 24 sata dnevno”, rekao je Petrosjan.

On je dodao da je prošle zime ova jedinica spasila 6.500 ljudi.

Zbog naglog pada temperatura u Moskvi šef gradske policije Vladimir Kolokolcev naložio je šefovima teritorijalnih jedinica da održe specijalni brifing za svoje osoblje, saopštila je policija.

“Policiji je naloženo da redovno provjerava napuštene zgrade, podrume i tavane u kojima većina beskućnika traž zaklon i da odmah zovne hitnu pomoć i socijalnu službu”, navodi se u saopštenju.

Policiji je, takođe, naloženo da obrati pažnju na pijance.

“Ako na zimi ostavite pijanu osobu bez zaštite to se može kobno završiti”, saopštila je policija, dodajući da sve patrole na ulicama moraju da imaju opremu za prvu pomoć.

Posted by on 2012-01-25. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login