Na Vranduku počinje šesta Likovna kolonija ‘Stara Bosna’

Vranduk

Vranduk

Bosanska zajednica kulture “Preporod” Zenica u srednjovjekovnom ambijentu kraljevskog grada Vranduka organizirat će danas 6. likovnu koloniju pod nazivom “Stara Bosna”, koja će trajati do nedelje, 27. augusta.

– Na ovoj likovnoj koloniji predstaviti će se umjetnici iz Zenice, Vareša, Žepča, Zavidovića i Travnika, a cilj organiziranja ove manifestacije je da se pobudi interes za hiljadugodišnjom historijom Bosne i Hercegovine i da umjetnici kroz svoja djela prikažu našu historiju i tradiciju – kazala je predsjednica BZK “Preporod” Zenica Amna Sofić.

Svake godine na koloniji učestvuju i učenici srednjih škola, a ove godine gosti su učenici srednje škole iz Travnika, koji će imati priliku da uče od starijih kolega slikara.

Radovi sa likovne kolonije “Stara Bosna” naknadno će biti prezentirani javnosti na nekoj od brojnih izložbi BKZ “Preporoda”.

Posted by on 2017-08-25. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login