Nadal s lakoćom izbacio Roddicka

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Četiri najbolja tenisera na svijetu, Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer i Andy Murray, opet će zajedno biti u polufinalu jednog Grand Slam turnira. Ovom prilikom – US Opena.

Još ranije su Đoković i Federer izborili međusobno polufinale, dok su isto to u petak ostvarili Andy Murray i Rafael Nadal. Nakon 3-1 u setovima Murraya protiv domaćeg tenisera Johna Isnera, u nastavku dana je drugi igrač svijeta, Španac Rafael Nadal, dodatno rastužio američke navijače. Naime, izbacio je posljednjeg Amerikanca u turniru – Andyja Roddicka. Slavio je sa izuzetno uvjerljivih 6-2, 6-1, 6-3.

Nikakve šanse Roddick nije imao protiv razigranog Nadala koji definitivno igra sve bolje kako turnir prolazi. Prva dva seta su doslovno prohujala, a tek nešto malo šanse je Roddick imao u trećem setu.

Naime, u prve dvije dionice nije došao do niti jedne break-prilike, dok je u trećem setu četiri puta došao na prag uzimanja suparničkog servisa, ali niti jednu takvu priliku nije iskoristio. Nadal je, pak, kroz cijeli meč šest puta uzeo Roddickov najjači adut (servis) i to iz sedam prilika.

Roddicku u petak servis nije funkcionirao kao inače, makar je za to veliki krivac i odličan suparnik. Roddick je imao samo dva asa više u meču (8-6), te je osvajao 63 posto poena nakon prvog servisa, te tek 32 posto nakon drugog.

U polufinalu, dakle, igraju Nadal i Murray, a Španac ima 12-4 u međusobnim mečevima. Subota je, inače, rezervirana za odigravanja oba polufinala u obje konkurencije.

US Open, četvrtfinale tenisera:

Nadal (2) – Roddick (21) 6-2, 6-1, 6-3
Murray (4) – Isner (28) 7-5, 6-4, 3-6, 7-6(2)

Posted by on 2011-09-10. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login