Najčešća greška u vježbanju

 vježbanjeMotivirati se na vježbanje je najteži i najvažniji dio koji vas vodi prema cilju, a to je da svakodnevno vježbate. Motivacija može biti puno teža ako radite grešku, koju veliki broj ljudi radi – izvođenje krivih vježbi u krivo vrijeme.

Naučnici iz Brazila su otkrili da veliki broj osoba, koje se svakodnevno bave sportom, griješe u izboru vježbi u određeno vrijeme.

Kako bi rezultati vježbanja bili što bolji i brži, prvo radite vježbe za dijelove tijela na kojima želite najveću promjenu. Ako želite učvrstiti trbuh, onda prvo radite vježbe za trbuh, a tek poslije ostale.

Na taj način ćete u potpunosti iskoristiti svoj potencijal i brže primijetiti napredak u vježbanju. Naime, kako se trening bliži kraju, tako vi imate manje energije i sve slabije izvodite pojedine vježbe.

“Prvo trebamo izvoditi vježbu koja stimulira najvažnije mišićne grupe”, izjavio je voditelj istraživanja prof. Gabriel Paz i dodao kako “ako je vaš cilj raditi više čučnjeva, onda čučnjeve radite na samom početku.”

Naučnici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Physical Activity and Health, ističu da su pogreške u vježbanju nedopustive jer će ili uzrokovati ozljedu ili neće uopće biti djelotvorne.

Posted by on 2013-10-16. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login